KOL

Behandling af Overaktiv blære (OAB)  med focuserende shockwave.

Vi har de sidste halvår 2022 forsøgsbehandlet mænd og kvinder med OAB med den bivirkningsfrie focuserende shockwave. Dette foranlediget at flere udlandske studier, der rapporterer gode resultater.
Vi må også glædeligt konstatere  at have succes.

Et behandlingsforløb er typisk  ca. 6 gange  og 4-6 uger hvor vi behandler ved at lade chokbølger gå igennem maven fra under navlen. Forklaringen er at  den focuserende shockwave  forstyrrer krampetendensen i blæremuskler og  regenererer muskel funtionen.

Ved mænd med hyppig natte vandladning  sfa forstørret prostata bliver dette området også påvirket og ser ud til at yderlig afhjælpe.

Nogle kvinder har også oplevet positive bivirkning, idet mensturation og underlivfunktion bedres

Information fra Sundhed.dk
Overaktivblære (OAB)  medfører hyppige tilfælde af pludselig meget stærk trang til at lade vandet- både dag og nat. Bådemed eller uden samtidig frivillig vandladning.
OAB kan behandles med blæretræning medicin eller kirurgi. Medicin fx Betmiga   er ofte ikke særlig effektive med  div. bivirkninger – fx tør mund, forstoppelse, tågesyn og påvirkede kognitive funktioner.

Se mere  på Sundhed.dk

Pris pr. behandling 495,00 kr,

Kvinde 43 år, Sønderjylland
“Jeg har siden august 2020 fået Betmiga pga. hyppig vandladning, ca 27 gange om dagen, og derfor fik konstateret overaktiv blære.

Jeg ved om nogen, hvor alle toiletter er i landsdelen, for jeg kunne fx ikke gå en længere tur, uden at skulle om bag en busk for at tisse. Selvom jeg lige havde været på toilet inden jeg tog hjemmefra.

Jeg faldt over FysioPlus annoncen på Facebook og tænkte at her var der ikke noget at miste. Jeg tog kontakt til klinikken og fik en tid samme dag. Hvor er jeg glad for jeg gjorde det! 

Efter første behandling, har jeg været oppe om natten for at tisse. Efter anden behandling har jeg lagt Betmiga på hylden og jeg kan nu, uden problemer, gå 12 km uden, at skulle om bag en busk og tisse.”

 

Mand 59 år, motionsløber, Sønderjylland
“Jeg har nu fået 8 behandlinger med focuserende Shochwave for mit problem vedr. hyppig og akut vandladning.

Forbedringerne kom efter 5. behandling, hvor primært den akutte vandladningstrang blev klart

Nedsat og hvor jeg meget havde meget lettere ved at holde på vandet.

Efter 7. behandling blev også hyppigheden af de daglig vandladninger klart forbedret og det var
særligt antal af natlige toiletbesøg hvor forskellen var markant. Disse faldt fra 3-4 gange til bare 1 gang.  
Men også hyppigheden af vandladning i dagtimerne er faldet.
Hvor jeg tidligere ”rendte” ca. 10 gange
om dagen er det nu kun ca. 5-6 gange dagligt. Behandlingen med focuserende Shochwave har helt klart hjulpet mig og til Jer der har samme problemer som jeg, så er denne handling hos FysioPlus et forsøg hver.”

 

Mand 54 år, veltrænet, Sønderjylland
“Jeg har gennem mange år været plaget af pludselig og med meget kort varsel at skulle af med vandet / vandladning. Det har været så slemt, at jeg på eksempelvis motorvejskørsel har været nødsaget til at holde ind i nødspor for at komme af med vandet, på cykelture i byen af finde et sted hvor jeg kunne komme af med vandet, inden et møde at sikre toiletbesøg inden start.

Behandlingerne hos FysioPlus gav efter 4 gange en mærkbar forskel og efter 6 gange var jeg i stand til at styre tissetrangen/vandafladninger, forstået således at når jeg mærkede at det var tid, så kunne jeg holde igen og trangen gik i sig selv.”

 

Kvinde 40 år, Sønderjylland
“Jeg har gennem mange år været plaget af pludselig og med meget kort varsel at skulle af med vandet / vandladning. Det har været så slemt, at jeg på eksempelvis motorvejskørsel har været nødsaget til at holde ind i nødspor for at komme af med vandet, på cykelture i byen af finde et sted hvor jeg kunne komme af med vandet, inden et møde at sikre toiletbesøg inden start.

Behandlingerne hos FysioPlus gav efter 4 gange en mærkbar forskel og efter 6 gange var jeg i stand til at styre tissetrangen/vandafladninger, forstået således at når jeg mærkede at det var tid, så kunne jeg holde igen og trangen gik i sig selv.
Før i tiden, havde jeg ikke meget tid til at reagere i. Jeg skulle tisse indenfor 30 sek.
Havde før en slap blære, med kort og hurtig tissetrang, bagefter vandladning.
Efter 3 behandlinger er det blevet betydelig bedre, jeg har ikke oplevet nogle tilfælde af at skulle tisse akut.
Har fået en meget bedre føling af min blære, kan holde mig længere samt fra tissetrang til toilet besøg op til 25min.
Daglige trusseindlæg eller bind har nærmest ikke været nødvendigt
Bivirkninger har der ikke været nogen af eller gener. Dog har jeg kunne mærke sammentrækninger i blæren op til 3 dage efter behandlingen derefter går det i sig selv.
Behandlingen har haft den positive uforudsete ”bivirkning” at menstruationssmerterne er mildnet
Behandlingen har styrket min selvtillid og selvværd og højnet min livskvalitet, så tusind tak til Jens Ole Pihl.
Jeg kan varmt anbefale shockwawe behandlingen af blæren til andre med samme problemstilling.
Jeg har mindre smerteimpuls under min menstruationscyklus og mindre ubehag under samleje før og efter menstruationsperioden. Ved æggeløsning har jeg ligeledes mærket tydelige forbedringer. Nærmest ingen sammentrækninger i underliv og livmoder og dermed så godt som ingen smerter eller ubehag. Kraftig ømhed i lænden og ryg er også blevet mindre i perioden efter behandling med shockwawe.

Over længere tid har jeg lidt under, at jeg pludselig får en voldsom tissetrang og når jeg så endelig er landet på brættet, kan jeg ikke komme af med vandet alligevel. Blære impulsen er fuldstændig ikke til stede og jeg skal nærmest presse urinen ud. Resultat efterfølgende hård mave og dårlig fordøjelse. Efter shockwawe behandling kan jeg for det meste komme af med vandet, dog med enkelte smuttere indimellem. 
Hyppig tissetrang om natten (ofte 3-4 toiletbesøg pr. nat) er reduceret til det halve og jeg får bedre søvn med flere sammenhængende sovetimer end normalt. Reaktionstid fra tissetrang til vandladning forlænges ligeledes betydeligt jo flere gange shockwawe anvendes. Ved større eller kronisk blære problematik kunne denne behandlingsform helt klart være et godt alternativ til opnåelse af en bedre livskvalitet.

Ydermere har jeg bemærket, at stress kan have en negativ virkning på behandlingsforløbet, da kroppens impulser overlappes og dermed kan have en dårlig/modsat effekt på kroppen. Disse bivirkninger forsvinder dog prompte så snart stressniveauet daler eller bevidst nedbringes.

Alt i alt er jeg blevet fan af shockwave behandling og takker FysioPlus Jens Ole Phil for en effektiv og yderst professionel behandling.

 

Mand 65 år, Sønderjylland
“Her beskrivelse af mit forløb med vandladningsproblemer.

Det hele startede vel for 6-7 år siden, hvor jeg spurgte min læge om der var forskel i vandladningen om natten i forhold til om dagen, eftersom jeg følte, at jeg skulle hyppigt op (2-3 x), havde “igangsætningsproblemer”, slap stråle og følte, at blæren ikke blev tømt.

Lægen henviste mig til en urologisk klinik, hvor jeg blev undersøgt og der blev konstateret forstørret prostata. Blodprøverne viste en normal psa- værdi, så det var tale om en godartet forstørrelse, som i første omgang skulle behandles medicinsk. Jeg fik ordineret Tamsulusin og Finasterid.

Eftersom problemerne med vandladningen fortsatte og nu også strakte sig over dagen (op til 20 x i døgnet) ved normalt drikkemønster blev jeg for ca 2 år siden henvist til sygehuset for en grundigere urologisk undersøgelse. Først Sønderborg og dernæst Åbenrå, hvor man foretog en kikkertundersøgelse af urinrøret og blæren.

Prostataen var nu med den medicinske behandling blevet meget mindre, men da mine vandladningsproblemer specielt om natten fortsatte med op til 4-5 x toiletbesøg – blev jeg for ca 6 måneder siden indstillet til en operation på Vejle Sygehus. 

For ca 2- 3 måneder siden startede jeg så en chock-wave behandling hos dig, og jeg fornemmer absolut en forbedring i min situation. Det er endnu ikke optimalt, men den hyppige vandladningstrang har klart aftaget – også om natten. De seneste uger har jeg klaret mig med et enkelt natlig toiletbesøg – dog specielt om natten fortsat kun med en meget slap stråle – og man “kan” kun når man står op!

Om dagen oplever jeg et “stigende vandtryk” og det hele tager ikke det lang tid, samtidig med at jeg fornemmer at blæren bliver tømt og jeg et nede på ca 8-12 x vandladning på et døgn.

Jeg har nu været i kontakt med Vejle sygehus og vi har aftalt, at jeg inden en eventuel operation skal have en fornyet snak med en urolog på Åbenrå sygehus, hvortil jeg bliver indkaldt for at aftale det videre behandlingsforløb. Operationsdagen er således udskudt indtil videre.

Hvis en operation kan undgås, så vil det absolut være at foretrække.”

 

Denne side bruger cookies. Ved at fortsætte på, accepterer du vores brug af cookies  Læs mere